Marino Swing Cup News

Haastavat ajo-olosuhteet odottavat Svartbäckissä

Marino Swing Cup lähenee tämän kauden puoliväliä. Seuraavaksi Marino Swing Cup suuntaa kohti Svartbäckin ajoa joka luultavasti tänä vuonna taas kerran haastaa kuljettajien rohkeuden ja ajotaidon.

 

Onko Marino Swingistä Offshore-veneeksi?

Tätä kirjoitellessa näyttää ilmatieteen laitos lähes samaa keliä tulevalle lauantaille kun tämän artikkelin julkaisupäivänä. Hieman yli 20 astetta lämpöä sekä 6 m/s itätuulta. Tuulenpuuskia on syytä myös odottaa. Tämä keli aiheuttaa vähän hankaluuksia Svartbäckin suojaamaattomalla radalla. Itätuuli kun pääsee työntämään aivan Porvoon läheisyydestä Svartbäckin ohi ilman että on minkäänlaisia ”tuulihidasteita”. Svartbäckin rata on yleensä vienyt kuljettajat suhteellisen kauas ulos SSS Paviljongin poukamasta, jossa yleensä aaltojen korkeus sekä tuulennopeus ovat olleet huomattavasti suurempia kuin poukaman suojassa. Tämä luo taas ihan uudenlaisen lähestymistavan Marino Swing Cupin veneisiin. Yleensä Swingit ovat asetettu kulkemaan lähes ilmassa tyynellä kelillä suhteellisen epävakaasti maksimaalisen huippunopeuden saavuttamiseksi, on nyt kuljettajien katsottava tilannetta aivan toiselta kannalta. Vakaa vene joka pystyy pitämään keulan alhaalla ja nopeuden siedettävällä tasolla on valttia tässä kisassa. Esimerkiksi Warelius Racing Teamin Mikael Wareliuksen sekä Fosi Racing Teamin Christian Forsströmin veneet kuuluvat juuri tähän ”leijutus-ryhmään” ainakin alkukauden kisojen perusteella. Lauantain keli tulee viemään tämän ”valttikortin” heiltä pois kun he joutuvat säätämään veneensä aivan toisella tavalla pystyäkseen edes ajamaan kierroksen ilman suurempia ongelmia. Tämä taas luo aivan uudenlaisen aspektin Svartbäckin kisaan sillä voittaja voi olla kuka tahansa ja lopputulos voi olla jotain aivan muuta kun mihin olemme tottuneet. Spinnaukset sekä huimat ilmalennot voivat myös johtaa siihen että jonkun kuljettajan vene voi pettää tai että kuljettaja saattaa tippua veneestä pois.

Ratamuutoksia luvassa

Svartbäckin rataa tullaan muuttamaan täksi vuodeksi. Viime vuoden päätös siirtää rataa lähemmäksi yleisöä sai sen verran positiivista palautetta että täksi vuodeksi kisajärjestäjät yrittävät tehdä radasta vielä yleisöystävällisemmän. Rataan tullaan lisäämään oikea käännös lähtösuoran varteen. Täten veneet pysyvät kauemmin yleisön lähietäisyydellä. Samalla se tekee Svartbäckin radasta kuljettajille hieman hauskemman ajaa. Samalla todella pitkää takasuoraa tullaan lyhentämään hieman.

Saaristorumpu on soinut

Fosi Racing Teamin Christian Forsström joka taistelee Cupin mestaruudesta, on kiivaasti hakemassa osakilpailun voittoa. Forsström on huhujen mukaan nähty erään todella tunnetun venenikkarin luona Pellingin saaristossa viettämässä pitkää testipäivää. Erittäin taitavana vene-suunnittelijana sekä luovana mekaanikkona tunnettu Frese Gustafsson on auttanut Forsströmin veneen virityksessä.

Estlander & Co Racing Teamin Charlie Estlander ei vieläkään päässyt näyttämään todellista kisavauhtia Kitössä kun hänen polttoainepumppu sai ongelman juuri ennen starttia joka lopulta johti siihen että Estlanderin oli pakko keskeyttää. Nähdäänköhän Svartbäckissä jo Estlanderin todellinen kisavauhti?

HFW Racingin Mikael Lindholmin kova kisavauhti Kitössä on varmaan saanut FR-Racingin Andy Söderlinginkin hieman huolestumaan. Söderling ajoi Kalkkirannassa kolmannelle sijalle mutta oli estynyt Kitön osakilpailusta. FR-Racingin molemmat kuljettajat ovatkin huhujen mukaan viettäneet paljon aikaa pajalla tämän viikon aikana. Lindholmin sekä Söderlingin kaksinkamppailu tullaan varmasti näkemään Svartbäckissä. Ja mukaan kun lasketaan vielä puolustava Marino Swing Cup mestari Johan Wahlman jonka kisavauhti on aika lailla samalla tasolla, niin luvassa on kovaa kilvanajoa.

Muiden kuljettajien osalla on tehty ankarasti töitä ja Marino Swing Cup veneitä on kuultu jokaisena tämän viikon päivänä Sipoon saaristossa. Taitaa olla tiukka kisa luvassa.

 

Oikausu Kitö-Loppetin lopputuloksiin

Oikaisu koskee sijaa seitsemän ja kahdeksan. Kuljettajat olivat ylittäneet maaliviivan todella lähellä toisiaan ja jälkeenpäin katsottujen kuvien sekä videomateriaalin perusteella kisajärjestäjä on päätynyt siihen tulokseen että Jussi Lampinen ylitti maaliviivan ensimmäiseksi. Näin ollen Jussi Lampiselle kirjataan seitsemäs sija ja Fredrik Fazerille kahdeksas sija.

 

Tässä kaikki tältä erää. Svartbäckissä nähdään! Kisailut alkavat kello 15.00.