Marino Swing Cup News

Kitö-loppetissa tehtiin Swing Cup historiaa

Marino Swing Cup jatkui kauden toisella osakilpailulla Kitö-loppetin yhteydessä. Legendaarisen Kitö-loppetin yhteydessä tehtiin myös Marino Swing Cup-historiaa kun osakilpailuun osallistui peräti 13 kuljettajaa! Kitö-loppetin keli oli mitä mainioin. Pieni tuuli sekä sopiva 25 asteen lämpö suosi niin paikalle tulleita katsojia kun kuljettajia.

 

Kuten aikaisemmassa uutisessa jo puhuttiinkin on Kitö-loppet yksi kauden “tärkeimmistä” osakilpailusta. Kisa, joka on luonut uusia kilpaveneilyharrastajia Sipoossa jo pidemmän aikaa ja kuulunut monen sipoolaisen kesäkalenteriin, on myös toiminut Marino Swing Cupin ponnahduslautana. Tämä näkyi selvästi osanottajamäärässä kun peräti 13 kuljettajaa ilmoittautui kisaan. Tämä oli monelle kuljettajalle positiivinen yllätys kun he tiesivät että radalla tulee olemaan vähän tungosta ja kisailemaan joutuu takuuvarmasti.

 

Osallistujamäärä oli yleisestikin ottaen paremmalla tasolla aiempiin vuosiin verrattuna. Samaa mieltä olivat myös kisajärjestäjät jotka olivat itse oikein tyytyväisiä tämän vuoden Kitö-loppetiin. Veneitä löytyi hyvä määrä lähes jokaisesta luokasta ja kilpailu oli kovaa ja tasaista. Marino Swingejäkin löytyi paljon niin 25hv perheveneluokista aina 70hv perheveneluokkaan saakka. Päivän aikana toiminut paikallinen radioasema soitti hyvää kesämusiikkia ja informoi niin katsojia kuin kuljettajia kisan aikana tapahtuvista asioista.

 

Itse lähtöön ja kisaan

 

Marino Swing Cupin lähtö sujui taas ilman ongelmia. Lähtösuoraa oli siirretty radan toiselle puolelle pitkän suoran varteen tuttuun tapaan turvallisuus syistä. Parhaimman lähdön ottivat Fosi Racing Teamin Christian Forsström, HFW Racingin Mikael Lindholm, sekä GRT:n Johan Wahlman. Lippumiehen mukaan ensimmäinen vene ylitti maaliviivan 1,5 sekunnin myöhässä, joten parannettavaa on vielä. Heidän takanaan kovalla vauhdilla tuli Marino Swing Cupia johtava Warelius Racing Teamin Mikael Warelius joka onnistui kahden kääntöpoijun aikana ohittamaan niin Johanin kun myös Mikael Lindholmin. Tästä alkoi sitten kova takaa-ajo ja Christian sai toden teolla tehdä töitä mutkissa jottei Mikael pääsisi ohi. Takaa-ajoa kesti kolmen kierroksen verran kun Mikael sai käännettyä veneensä maalisuoran loppupäässä niukasti Christianin sisäpuolelle. Uloskiihdytyksessä Mikaelin vene oli kumminkin karvan verran nopeampi ja näin ollen johto siirtyi hänelle. Christianin ja Mikaelin välille syntyi aika nopeasti pieni rako ja Mikael ajoikin Kitö-loppetin voittoon. Toiseksi tuli Christian Forsström joka oli ajanut huomattavan eron Mikael Lindholmiin joka taas tuli kolmanneksi. Hallitseva Marino Swing Cupin mestari Johan Wahlman ei aivan yltänyt Lindholmin vauhtiin ja joutui tyytymään neljänteen sijaan.

 

Pienen huhumyllyn ympäröimä Estlander&Co Racing Teamin Charlie Estlanderin moottori koki teknisiä ongelmia ja Charlie joutui keskeyttämään kisan. Estlandereiden toinen vene jota ohjasi tämän kauden tulokas Victor Strandell ajoi itselleen viidennen sijan niukasti ennen FR-Racingin Max Malmbergia. FR-Racingin toinen kuljettaja Andy Söderling ei valitettavasti päässyt osallistumaan kilpailuun. Huhut kertovat että hän oli laulamassa karaokea Teemu Selänteen kanssa Tallinnan yössä.

Seitsemänneksi tuli toinen kauden tulokas JB-Tech Racingin Fredrik Fazer joka oli Kalkkirannassa joutunut keskeyttämään teknisiin ongelmiin. Paluumuuttaja ja samalla Marino Swing Cupin vanhin kuljettaja Jussi Lampinen Lampinen Racing Teamistä ajoi itselleen kahdeksannen sijan ja hänen perässään maaliviivan ylitti Hungry Wolf Racingin Kaffe Karlsson jolla valitettavasti startti ei ollut aivan onnistunut. Kaffelta ollaan nimittäin totuttu näkemään yleensä loistavia lähtöjä. Yleensä teknisien ongelmia kanssa painiva Casper Sundberg TBR Racing Teamistä onnistui pitämään vanhan Jonhson-sotaratsunsa toiminnassa ja ajoi itselleen viimeisen pistesijan. Yksi toinen kauden tulikas Marine Corpsin Emil Westerholm jäi valitettavasti niukasti pisteiden ulkopuolelle hänen ollessaan yhdestoista. One Man’s Teamin Mikael Ståhl joutui valitettavasti keskeyttämään kisan viimeisellä kierroksella.

 

Muita kisasta poisjääneitä kuljettajia olivat Rickard Carlsson sekä Gustav Nordenswan.Viikko taukoa ennen Svartbäckin rodeota

 

Marino Swing Cup jatkuu 12.7.2014 Svartbäckin osakilpailulla jolla myös on pitkä historia Marino Swing Cupin kanssa. Svartbäckin osakilpailun ennakkoraportti julkaistaan loppuviikosta. Aikaa isoille muutoksille ei tosiaan ole. Voimasuhteiden ei pitäisi muuttua niinkään paljon, mutta aina joku voi yllättää. Svartbäckissä isoin muutoksen tekijä on keli, joka on yleensä todella aallokkoinen. Svartbäckiä kutsutaankin leikkimielisesti Swing-rodeoksi. Svartbäckin osakilpailu tarkoittaa myös sitä että kausi etenee puoliväliä kohti. Svartbäckin jälkeen on vielä Norrkulla-loppetin kaksi lähtöä sekä Kabbölen päätöskilpailu.

 

Tulokset löydätte täältä

 

Tässä kaikki tältä erää! Svartbäckissä nähdään.


P.S. Mikäli teillä on kuvia/videoita Marino Swing Cupista voitte vapaasti jakaa niitä facebook sivuillamme tai lähettää ne sähköpostilla osoitteeseen. Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Mikael Warelius kamppailee Christian Forsströmin kanssa kisan alkuvaiheessa.